Puppy Coaching

Een goede start met de juiste begeleiding voor eigenaar en pup kan een hoop problemen in de toekomst voorkomen. Veel gedragsproblemen bij honden vinden hun oorsprong al in de puppytijd.

Als puppycoach bied ik u daarom een puppycursus op maat aan en maak ik u wegwijs in de wereld van de hond. U en uw pup krijgen een persoonlijke begeleiding. Tijdens deze cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod; de hondentaal, socialisatie met andere honden, wanneer roep ik mijn hond, hoe voorkom ik dat mijn hond andere mensen overlast bezorgd en hoe zorg ik ervoor dat mijn hond goed alleen thuis kan blijven.

De puppycursus bestaat uit 5 privélessen. De lessen worden niet wekelijks gegeven, maar verspreid over de eerste maanden om een terugval in de puberteit (vanaf de 7de/8ste maand) goed te kunnen opvangen. De lessen zijn altijd op een doordeweekse dag, in overleg en op afspraak.

De eerste les vindt altijd bij u thuis plaats om alles betreffende de opvoeding te bespreken. Deze les duurt ongeveer 1,5 uur. Ook ontvangt u alles wat besproken is schriftelijk, zodat u het nog eens rustig na kunt lezen. De overige 4 lessen zijn praktijklessen van een uur, die buiten in een park of bos bij u in de omgeving plaatsvinden.