Andrea van LaarVan kinds af aan is Andrea van Laar altijd al met dieren bezig geweest. Gingen andere meisjes oppassen of op woensdagmiddag leuke dingen doen met kleine kinderen, voor Andrea was het dan tijd om met de honden uit de buurt een flinke wandeling te maken of in het park te spelen. In 1992 is Andrea begonnen met de instructeurcursussen bij het Martin Gaus Gedragcentrum. Na het behalen van de diploma’s is zij les gaan geven bij Hondenvereniging Hoorn en omstreken.
In 2011 heeft Andrea de leiding over de hondenvereniging overgenomen en omgezet naar een meer professioneler hondenschool, onder de naam Hondenschool Hoorn. Andrea slaat een nieuwe, andere weg in. Andrea geeft les in alle cursussen.

“Sinds mijn kinderenjaren wilde ik altijd al een hond, die is er dan op een gegeven moment ook gekomen. Een kruising uit het asiel, daar moest ook mee getraind worden en elke zaterdag liep ik met de hond van Amsterdam-Osdorp naar een trainingsveld in Geuzenveld. Na de verhuizing van Amsterdam naar Hoorn ben ik met mijn volgende hond gaan trainen bij Hondenvereniging Hoorn en omstreken. Met deze hond Buddy, een Golden Retriever, heb ik de cursus Gedrag en Gehoorzaamheid C met goed gevolg afgerond. Ook heb ik samen met Buddy behendigheid en fly-ball gedaan. Momenteel ben ik in het bezit van 8 honden, van verschillende rassen, hoogte en leeftijd. Met Oliver, een kruising Yorkshire terriër, volg ik momenteel een Theatercursus. Oliver heeft inmiddels ook al zijn theaterdebuut gemaakt in “The Wizz” van musicalvereniging Westend in theater het Park in Hoorn.
Van een hondenvereniging, op basis van vrijwilligheid, ben ik nu overgegaan naar een hondenschool met een meer professionelere aanpak. Ikzelf en de andere instructeurs moeten cursussen volgen en lezingen bijwonen, alleen op deze manier kunnen wij op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten in trainen en begeleiden van mens en hond.”

Ineke Besse
Gerda de Zwart
Hennie Boom